Mă bucur tare mult că îmi place să gătesc. Chiar azi mi-a zis o prietenă că ea și dacă moare de foame tot nu gătește pentru că nu îi place absolut deloc. Mai ales în perioada asta în care stăm în casă, eu zic că e bine să ne delectăm puțin în bucătărie și să încercăm rețete noi. Cel puțin eu asta plănuiesc.
Am început să gătesc undeva prin școala generală. Țin minte că bunica mea îmi tot zicea de alte fete care fac mâncare acasă la vârsta mea și că eu nu vreau să încerc. Așa că, mi-am zis că o să îi demonstrez că pot și eu. Prima dată am făcut o prăjitură, cred că era un pandișpan cu vișine. La noi în familie de sărbători se fac atât multe feluri de prăjituri că niciodată nu știi cu care să începi, iar eu am învățat din rețetele mătușii mele alături de care îmi petreceam vacanțele. Ușor, ușor am început să îi iau locul în bucătărie când ea a plecat de la bunica.
Și așa am continuat tradiția familiei cu prăjiturile de sărbători. Am mai renunțat la anumite tipuri pentru că ne chinuiam mereu să le terminăm. Am pregătit ani de zile numai prăjituri și torturi. Am încercat tot felul de nebunii, iar una dintre ele a fost să fac un tort în formă de ceainic pentru ziua unei prietene. Nu era perfect, dar a fost un început. Nu am mai încercat a doua oară pentru că a durat prea mult.
Din această pasiune am strâns de-a lungul timpului mai multe ustensile de bucătărie, mai ales acum de când stau singură am extins colecția. Prima chestie pe care am cumpărat-o și încă mai rezistă de atâția ani a fost o tavă detașabilă în care să fac tort Tiramisu. Mereu mă chinuiam să scot din tava de sticlă cu pereți înalți, iar treaba asta mi s-a părut wow la vremea respectivă.
Anul acesta mi-am dorit tare mult o tavă pentru brioșe ca să gătesc ceva rapid pentru micul dejun sau pentru a lua la pachet și sunt foarte încântată de ea. Pentru întâlnirea de Secret Santa am făcut un guguluf care a ieșit super. Am folosit o tavă de unică folosință, dar vreau să îmi iau una pe care să o folosesc mai des.
Îmi place ca preparatele mele să arate și bine pe lângă gust, motiv pentru care farfuriile sunt element important atunci când pregătesc o masă, mai ales dacă am musafiri. Pe lângă asta, mereu îmi place să am și un ceai alături, iar cana termică mă ajută foarte mult pentru că tot timpul sunt atentă să am temperatura potrivită fiecărui tip de ceai. Fiind o iubitoare a acestei băuturi am și două ceainice și sinceră să fiu aș mai cumpăra, dar nu am suficient spațiu. Da îmi place să beau ceai în cantități mari, de aceea am o colecție de căni. Nu am pahare, dar am căni suficiente și originale, unele fiind personalizate special pentru mine de către prieteni.
Bucătăria e un loc important pentru mine și dacă aș avea mai mult timp liber aș testa mai multe rețete, însă în weekend încerc tot timpul să gătesc necesarul pentru câteva zile din timpul săptămânii, în special pentru micul dejun. Nu fac doar prăjituri, dar cred că ele mă definesc cel mai bine.
Așa că un short list de accesorii pentru bucătăria mea ar fi următorul:
- cana termică pentru ceai;
- cănile tot pentru ceai;
- diverse tăvi pentru prăjituri;
- farfurii faine ca să arate totul elegant;
- un set de oale care este esențial și pentru prăjituri și pentru mâncare în general;
- o tigaie, elementul folosit cel mai des la mine în bucătărie.
După cum spuneam, îmi place ca totul să fie elegant și organizat, iar majoritatea lucrurilor din bucătăria mea au ceva aparte. Pe multe dintre ele le-am cumpărat din Auchan pentru că merg des acolo și sunt de la brandul Dajar. Puteți comanda online pentru că sunt mai multe modele la un loc, iar pe partea de amenajarea mesei au lucruri foarte faine.
Uitându-mă acum pe site am mai descoperit câteva accesorii de care aș avea nevoie, iar cu prima ocazie le voi cumpăra.
Vă invit și pe voi să aruncați un ochi și să vă înveseliți bucătăria!
*Articol scris pentru Spring Super Blog 2020